Aina sitä toivoo, ettei tarttis tehdä mitään. Sais olla vaan, nukkua ja olla yökkärissä vaan koko päivän. Mutta, silloin kun se on mahdollista, se ei olekaan niin mukavaa. Mä tylsistyn kuoliaaksi täällä. Ajatuksia pyörii päässä miljoona ja oikeestaan tarttis jotain tehdäkin, mut kun on saanu laiskavaihteen päälle, niin ei jaksa. Ei jaksa edes ajatella.

Oikeastaan jaksaa kyllä ajatellakin, mutta ne ajatukset jotenkin sotkeutavat. Jokaisen ajatuslangan päässä on umpisolmu. Suurimmat solmut johtuvat taas, niin kuin aina, rahasta. Miten esimerkiksi on mahdollista, että kun on tuhlannut rahansa jouluun ja joulun jälkeen on lompakossa vain koiperhosia ja kaiku, niin lemmikki sairastuu. Ja joutuu taas lainaamaan rahaa.

Vaikka lemmikit ovat mulle kaikki kaikessa, niin ei niiden kanssa eläminen aina juhlaa ole. Ensikuussa toisen kanssa leikkaukseen, toisen kanssa muut pakolliset lekurikäynnit. Kolmas on jo vanha ja raihnainen, eikä varmasti ole enää seurassamme kauan. Huolta, sitä ne tuottaa. Mitä jos terveystutkimuksista paljastuu jotain ikävää. Mitä jos toisen leikkaus meneekin huonosti, tai jotain vielä ikävämpää tapahtuu. Miten selviän kolmannen menetyksestä.

Oma elämäkin kaipaisi muutosta. Opiskelut täytyisi ensi vuonna saada suoritettua. Ja löytää valmiiksi työpaikka. Suhde kaipaisi uusia tuulia masentavan seisahtaneen saman vanhan rutiinin tilalle. Pitäisi harrastaa enemmän. Saada uusi auto. Lopettaa tupakointi ja alkoholin juonti. Laihtua, liikkua ja syödä terveellisesti. Voittaa lotossa.

Kohta on uusi vuosi ja kaikki saavat mahdollisuuden "aloittaa kaiken alusta". Ainakin pariksi viikoksi, jonka jälkeen kyllästytään ja palataan vanhoihin rutiineihin. Syödään taas niin, että napa ruskaa ja poltetaan taas aski päivässä. Koirat ajetaan autolla metsään juoksemaan vapaana. Maataan sohvalla ja katsellaan televisiota, selaillaan netissä. Pah. Blaah.  

Uusi vuosi. UUSI VUOSI. Perkele, uusi vuosi ei avaa mahdollisuuksia muille kuin kalenteribisnekselle ja naistenlehdille. Ja kaiken lisäksi sitä on taas kohta uuden vuoden myötä vanhempikin. Mä pistän uuden vuoden banniin. Tai no, ehkä mä ostan sen uuden kunto-lehden sittenkin ja kidutan itteäni 2 viikkoa. Ja menen sitten heselle. Ja kaljalle.

Noranda